•  Hic et Nunc - Monbullae – Metodo Classico Pas Dosé - 750ml

Monbullae este un spumant produs în Basso Monferrato, dintr-un amestec inedit de Barbera și Cortese, fermentat tradițional în sticlă pentru aproximativ 24–30 luni, fără adaos de zahăr (Pas Dosé).

Caracteristici senzoriale

  • Culoare galben pai cu reflexii aurii, spumă fină și persistentă.

  • Arome de crosta de pâine, pâine prăjită, pere coapte, flori albe și alune.

  • Gust cremos, sărat, cu note de măr verde și mineralitate subtilă, final citric și ușor amigdolat.

Vinificație și terroir

  • Bollicina obținută din struguri autohtoni Barbera și Cortese cultivati organic pe soluri argilo-calcaroase (pietra da cantone).

  • Fermantare în sticlă și maturare pe drojdii timp de 24–30 luni, pentru o textură elegantă și finețea bulelor.

Asocieri gastronomice
Ideal ca aperitiv rafinat, se potrivește cu preparate din pește (inclusiv crud), carne albă delicată, brânzeturi moi și antipasti tradiționale piemonteze.

Grad alcoolic: aproximativ 13 % vol.

Atestări

  • 92/100 puncte Gismondi on Wine

  • 88 puncte Wine Enthusiast

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha

Hic et Nunc - Monbullae – Metodo Classico Pas Dosé - 750ml

  • Producător: Hic et Nunc
  • Cod produs: 02388
  • Disponibilitate: 14
  • 525,00MDL


Produse asemănătoare